grzyby suszone do bigosu

Dodano: 6 miesięcy 3 tygodnie temu
Zbieranie grzybów ma swoich zwolenników i przeciwników. Ci co za tym nie przepadają, z pewnością nie odmówią dania przyprawionego dorodnymi, świeżymi grzybami lub grzybami suszonymi. Te rozdrobione łatwiej poddaje się obróbce cieplnej, bo szybciej można je przyrządzić. Łatwiej je w takiej formie dokładnie wypłukać i tak pozbyć się wszelkich zanieczyszczeń. Świetnie sprawdzą się jako dodatek na pizzę czy zapiekanki, ale i do zupy lub sosu. Bez problemu można je przecież ugnieść w moździerzu albo rozdrobnić mikserem tuż po ugotowaniu. Przygotowany w ten sposób przepyszny farsz, czekający na przyprawienie tylko solą i pieprzem doda aromatu nawet podstawowej potrawie. Dostępne w ofercie sklepu online Astia grzyby suszone w atrakcyjnej cenie - czy to z krajanki czy całościowe, idealnie będą pasować do aromatów ziół prowansalskich. Tymianek i rozmaryn również podkreślą smak suszonych grzybów i wydobędą z nich pełnię aromatu. Możesz w tym sklepie zaopatrzyć się w krajankę lub z samych kapeluszy albo całych grzybów. Dostępne są grzyby suszone do bigosu, również takie w 1 kg opakowaniu. Dostępne są również mixy grzybów, złożone z suszu borowików, podgrzybków, maślaków i koźlarza. 

Podobne wpisy

Komentarze